Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Štěstí

Štěstí

Elizabeth Thames Básně » o Životě

Anotace: Štěstí-neštěstí, to je život. Občas slunce, déšť a mráz, někdy slzy a někdy údolí slz a prapodivný ráj.

Štěstí, štěstí není jen slovo.
Není to ani setrvačnost.
Není to ani stav,
jenž se vrací na chvíli
a nebo od teď až napořád.

Snad celý život,
je jen dlouhý smutek,
doprovázený ještě temnějším stínem,
který nikomu nedá spát.
Přesto žít tento život,
neznamená být navždy nešťastný.

Štěstí je jen krátký,
kratičký okamžik.
Mnohdy ho ani neucítíme,
mnohdy ho ani nestačíme prožít,
neboť naše sobectví
by ho chtělo vlastnit,
štěstí je něco, co nám nebude nikdy patřit.

Štěstí je sekundy zlomek,
jenž změní vše,
i když je to jako vánek,
který lehce pohladí Tvou tvář.
Štěstí je slza, která oživí to,
o čem sis myslel,
že si jen můžeš nechat zdát.
Štěstí je perla, jenž se nedá krást.
Publikoval(a): Elizabeth Thames, 22.12.2013
Přečteno (375x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti