Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V davu duší

V davu duší

Brazzillka Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Prosebný výkřik, jenž touží dojít vrcholu zapomenutí, nebytí. Necítit žádnou bolest, jednoduše metaforicky psané, něco chtít, netrápit se. V podstatě to nedokážu.

neotřepané fráze, jenž prosí,
které tíhou mě dusí,
ohrané boje, jenž nemají konce,
jenž nelze rozhoupat jejich zvonce.

nevyhrané spory, které neutichají,
které mou slabost probouzejí,
odhození zbraní, přestat bojovat,
zamotat se v pavučinách lži, co jsi dokázal slibovat.

hrdě vydechnout, jít dál,
zkamenět, necítit, jak vítr vál,
nenávistně odvracet oči v sloup,
když do mých bys chtěl vplout.

zahodit naděje a věřit,
jen tak potichu umřít,
ztratit se v davu ztracených srdcí,
která ještě z posledních sil křičí.

tiše splynout s větrem,
nikdy se nespálit a projít ohněm,
bezbolestně proplout každé dno,
ztratit se v tvé síle "má paní Tmo."

neumět nerozeznávat zlo, ani dobro,
ztratit své toužebné nitro,
opustit všechny naděje ukryté v hlubinách,
které kdysi dosahovaly neskonalých výšinách,

nechat uhořet víru i vzpomínky,
roztrhat veškeré falešné snímky,
vyrvat si srdce z těla,
ve kterém kdysy hudba zněla.

neobuta chodit po zemi,
hledat její bezedné jámy,
ztratit se s ostatními dušemi,
na kterých zbyly jen šrámy.

hrdě přijmout nezvratnost prohry,
slyšet melodii zvonů její dohry,
slastně přijmout to ticho po ní,
kde je tma a nikde nikdo není.

Zmizet,
Ztratit se,
Nikdy nebýt,
Tohoto vrcholu chtěla bych jednou dojít!!
Publikoval(a): Brazzillka, 21.12.2013
Přečteno (143x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, NikitaNikaT., děda včela, MartyH., Formis

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti