Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zastavení v čase

Zastavení v čase

ZENITZERO666 Básně » o Věcech

Anotace: Mít doma tiskoviny ať už knihy, starý časáky, dobový noviny z pohnutých událostí nebo sto let starej plánek města v němž žiju je v dnešní době digitalizace docela hřejivej pocit :)

Život rychle plyne
možná proto rád
sbírám starý věci
v kterých zastavil se čas.

pročítám si různé knihy
starší víc jak století
od autorů po tiskaře
nikdo z nich již není živ.

V sto let staré mapě Prahy
jiná byla Vltava
razila si řeka cestu
ulicemi Karlína.

Mám předválečné noviny
ty věštily bouři zlou
chřtán smrti se rozevřel
nad celičkou Evropou.

Tisky z konce šedesátých
jó to byly manévry
tanky v Praze přišly draze
dodnes nám jdou na nervy.

Tiskoviny ze sametu
euforií voní
však po letech svobody
konspirací zvoní.

Pak jsou tady retro věci
který z dětství znám
za každou tu jednu věc
jsem rád že jí mám.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 18.12.2013
Přečteno (274x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, NikitaNikaT., Formis, děda včela, Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 18:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti