Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Valčík na rozloučenou (až nebudu s vámi)

Valčík na rozloučenou (až nebudu s vámi)

Henriette Básně » ?nezařazené?

Anotace: Opět i zhudebněno: http://www.youtube.com/watch?v=gAzCGifXRCk

Naděje v očích a úsměvy ve tvářích,
silná slova zní, svíce jasně září.
Na plném náměstí hlas národa sílí,
revoluce plá, dav po ní šílí.

Svržen je panovník, už jiný žezlo třímá
a vlk, jenž sám je syt, nám o skromnosti hřímá,
mamon a majetek tu národ vzývá,
tak promiňte, prosím, já odcházím.

Vitr mě odvane jako listí v dáli,
mí drazí Římané bitvu jsme prohráli.
Tam, kde je neděje, někde za horami
slunce mě zahřeje, až nebudu s vámi.

Valčk na rozloučenou si spolu zazpíváme
a třeba za sto let znovu se shledáme.
Možná v dalším životě povedem si lépe,
a tak promiňte, prosím, já odcházím.
Publikoval(a): Henriette, 13.12.2013
Přečteno (77x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Last

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti