Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Den a noc

Den a noc

Fortein Básně » o Lásce

Anotace: To už je na vás, k čemu vás přivede. Zklamání láska i radost zde je.

Sto roků jsem čekal,
mlhou brodil se sám.
Viděl jsem lid co spěchal
Bych ztratil tebe tam.

Havran kál se dni,
trhajíc peří si přál, by mohl poznat noc.
A proto žádal o pomoc.

Tak povstaň, syn syna jsi.
Ruku chyť a nepusť šanci
Strana rubu ztrácí pleť
Snad doběhneš, vyzvi ji k tanci.

Touha stoupá, bolest klesá.
Od srdce se ztrácí šeď
Dostávám se na nebesa ač jiskru ve mě hledáš.
Obrys v dálce, šero padá, už nevidím tě teď.

Slza spadla do půl těla
Havran smál se v šeru noci, že ji nikde není
"Ona není ve tvé moci, ona se nezmění"

Sova v dáli zahoukala
bolestně tu brečí.
Tíha noci mi tě vzala
padám kdesi v křeči.

Proklínám se, neznán duši, neznán dotyk těla.
V toku slunce spřádám slova,
havran ztrácí řeči.
Uviděl jsem odraz, stín
Byla si to ty neb černočerný blín?
Publikoval(a): Fortein, 11.12.2013
Přečteno (265x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 19:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti