Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Život se smrtí

Život se smrtí

Elizabeth Thames Básně » ?nezařazené?

Anotace: Básník, který dřímá v mé osobě, vytváří úvahu, jenž charakterizuje strach, který doprovází život a to, co následuje po životě.

V jeden den se vzdám všeho,
v což jsem věřil a dokázal to ctít.
V jeden den vpadnu do tmy
a najdu vykoupení v náručí nelítostné smrti.

Nevím, kdy to přijde,
lhal bych, kdybych tvrdil,
že strach je mi v této věci cizí.
Lhal bych, kdybych toková tvrzení plodil.

A tak strach ne strach
a přímo, bez okolků, vstříc smrti,
já přiznávám, žil jsem v hříchu
a chyboval jsem,
mám však proto zemřít v bolesti a utrpení?

Jaká je to spravedlnost,
trpět v době života
a trpět na hranici zapomnění.
Takový je tento svět ?
Jen tma a zatracení v dobách smrti ?

Mám strach, jsem živý
a bojím se mé poslední minuty.
Bojím se podívat životu do tváře,
bojím se, že zemřu a nikdy nebudu šťastný.

Smrt a život,
jsou si sourozenci.
Sestra sklání se nad svým bratrem
a na pár okamžiků,
jen kratičkých, vypouští bratříčka do bídy
a kruté lidské hlouposti,
která nezná slitování.
Život a smrt,
bratr jenž nenávidí svoji sestru,
psanec, který čeká než se z něj stane
pouhý umrlec bez duše a vzpomínek.
Život a smrt.
Publikoval(a): Elizabeth Thames, 9.12.2013
Přečteno (58x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MartyH.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti