Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Písař pana krále

**Písař pana krále

Květka Š. Básně » Balady, romance

Anotace: ten jenom píše a píše...

Královský písař
*~*~*
Ten písař pana krále píše a píše
až „brk“ mu po papíru skřípá
píše vše z královské říše
píše i to,
co o králi se říká.
Jednou psal písař jak pan král
moc rád šachy hrál
a že hrál s bílými i černými
tak vždycky vyhrával.

Hradní nádvoří
má dlažbu černobílou
a figurky si sám král vybíral,
královnou však pověřil
ženu línou
a najednou pan král
ty šachy prohrával.
Jednou to písař v podhradí
poddaným skoro vyžvanil
a tím by si svého pana krále
pořádně rozzlobil.

O čem dál písař psát asi bude?
Třeba že princeznu
miluje zahradník?
Najednou je krásně všude,
všude,všude
a krále učí šachy hrát
šachový odborník.
Král,ten na šachové figurky
už nekřičí z balkónu,
na hradním nádvoří děti si hrály
na černých čtvercích svačí
a na ty bílé?
Tam obrázky si malovaly.
~~
A písař
ten je učí psát
aby si ten svůj obrázek
mohl každý i podepsat.
----------
Publikoval(a): Květka Š., 4.12.2013
Přečteno (181x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, děda včela

Spodek

Stránka generována 18.10.2024 11:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti