Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pro neznámé oči tisíc jmen

Pro neznámé oči tisíc jmen

Vedla tam cesta posypaná hřebíčkem
jeho vůně mi tolik připomínala
utopii cest daleko složitějších
zmatených bůhvíkde v neznámu.

Už ani nevím kam jsem stočila všechen parfém
prýštící z provšednělých dnů
protože obyčejnost je jen obyčejná
a růžová voda netkne se dlaní.

Nezapomínám ani na nevíru
dávno mi v akrobacii nestačí
pár nedělí už se totiž chumlám v bezpečí
pod dotekem tvé kůže.

Ze smogového okénka nad obzorem
loučím se s promarněným podvečerem
tak zoufale je to má vina -
pro neznámé oči tisíc jmen.
Publikoval(a): Lugilla, 2.12.2013
Přečteno (284x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Brazzillka, Mochomůrka, qala, Jin&Jang, Marcone, modrá, Cecilka, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 19:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti