Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Samota bytí

Samota bytí

Brazzillka Básně » o Životě

Anotace: Prohrané bitvy, vyhraná válka!naučit se žit sami!!

Boje přijmám, začátek je síla, "nikdy se nevzdám",
jestli vyhraji či prohraji, to za čas poznám,
boje vnímám, odvykační kůry, závislosti,
nutit sebe, že sama nedokážu žit, to jsou mocnosti.

Všichni básníci a proroci, svých srdcí otroci,
velkolepí učitelé, poražení spasitelé, hledání pomoci,
střídání stráží,změny bojů, pomoc silných strojů,
všechny nechtěnné síly, měče i zbraně, večných soubojů,

všechny anotace vyrčené z úst básníků,
všechny nepochopené vzorce z úst fyziků,
meditační postoje k reálným dobám,
pomoc je dojít na vrchol, odpustit všem vdovám.

přijmout samotu jako najít svoje nitro,
jako naučit se milovat ranní jitro,
odprostit se od přízně tvojí,
nevěřit, že život na ní stojí,

milovat svoje klady i zápory,
vyřešit všechny vnitřní rozpory,
vydechnout, a naučit se dýchat,
zpomenout si, jen anděly slýchat.

Všechny bolesti pominnout,
všechny svoje doteky k sobě přivinnout,
naučit se líbat svoje paže,
přijmout pravdy když anděl mi káže,

odvleknout se od vzpomínek,
vidět jen přitomnost všech krásných zmínek,
slyšet vnitřní hlasy co prosí o kousek klidu,
co prosí, ať přijmu všechny boje slepého lidu,

ať namaluji všechny své obrazy, v odlesku zrcadel,
ať se mi navrátí všechny vzpomínky navštívených divadel,
ať slyším všechny struny, všechny klávesy,
když mi dál jít brání vnější propasti,

Andělské výkřiky, slyším když přichází slabosti,
všechny spolknuté i tíživé drsnosti,
motýlý nádechy křídel nehynnoucích,
zvadlá srdce všech květin nekvetoucích,

Vlastnosti neměnící se, daných na věky věků,
zahnání všech zbytečných kroků,
všechny nedospané večery plné vzpomínek,
všechny zašitá oka vyvřelých prasklinek,

otrhané plány, ztracené v davu,
všechny bolesti jenž nesnáší pravdivost stavu,
rozdvojené osobnosti stejní i jinní,
všechny vzpomínky jenž na hladině stále plují,

zamknuté dveře pro samotné žití,
bušící srdce značíc stálé bytí,
učení se milovaní sebe samotných,
dojít uzdravení, zařadit se do všemocných,

přestat týrat svoje duše krásné,
naplnit svoje srdce prázdé,
milovat svobodu, milovat samotu,
nepropadnou vnitřnímu bankrotu,

dýchat z plnných plic, vzpomínat na lásku,
nezkrývat svojí tvář za umírající masku,
zřetelně mluvit o svém životě,
věrně milovat a modlit se ke své první samotě!!
Publikoval(a): Brazzillka, 30.11.2013
Přečteno (124x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, MartyH.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti