Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Déšť

Déšť

FRid Básně » o Lásce

Anotace: Báseň o dešti, co mi na hlavu padal.

V bažině,
vzniknuvší ve vteřině,
v ulici si to vesele šlapat,
tančit si v rytmu smrště vody,
jež mi na hlavu nepřestává kapat,
kdo nezažil nemůže chápat.

Do nohy dostávám křeče,
v botách mi potůček teče,
rybka mi ploutví mává,
že tento svět smysl nedává,
o tom žádná.

Jsi pro mě vše,
tvé jméno je pro mě jako mše,
posvátná a snadno zneužitelná,
kdo říká: jsme jen kamarádi ten lže,
miluje a strádá pro alá „kamaráda“ se upíjí
a padá do míst,
kde pochopení nenajde,
život je už takový,
o to tady jde,
udělat chyby,
poznat význam slova kdyby,
bát se vody se znamením ryby.
Publikoval(a): FRid, 29.11.2013
Přečteno (367x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 19:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti