Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dezintegrace univerza

Dezintegrace univerza

Averzus Básně » ?nezařazené?

Anotace: Kosmologický bordel...

Kolize dvou vesmírů
všechno se už bortí
nekonečné kolosy
tvoří hvězdný prach.

Nejsoucí i jsoucí
blíž jistému zániku
černé ticho spolkne
prazáklady bytí.

Protiklady zmizí
při konečném záblesku
smrtící ten výkřik
protnul nicotu.

Úvahy a antiteze
dnes nám tudiž nepomohou
bezbarvá je spirála
a světlo již není.

Po desítky staletí snažíme se -
kam tato cesta vede a proč nevládne chaos
zrcadlo vystavené vesmíru nic nezobrazuje.
Publikoval(a): Averzus, 24.11.2013
Přečteno (38x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 17:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti