Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Noční píseň

Noční píseň

Za okny noc tmavá,
jen hvězdy na nebi svítí.
Tam ptáček na stromě zpívá,
na louce chvěje se kvítí.

Noc čarovná,
protkaná kouzly,
v dáli zní slova varovná,
že blíží se ke konci.

Však počkej ještě slunce jasné,
ještě nech noc chvíli vládnout.
Chceme slyšet noční písně,
můžeš za pláštěm noci ulehnout.

Srdcem celým zní ona melodie,
copak to neslyšíš?
Ta kouzelná měsíční árie.
Víš o ni, i když spíš.

Neznámé nástroje tak líbezně hrají,
píseň tak lákavou, podlehnout kouzlům noci.
Každému do snů se vloupají,
rozezní mu myslí, píseň uspávací.

Ta píseň noci žádný text nemá,
jen melodii, pro lidi neznámá.
Avšak ten, kdo umí mezi řádky číst,
pochopí, co noc tím chtěla říct.

Za okny noc tmavá,
jen hvězdy na nebo svítí.
Tam ptáček na stromě zpívá,
na louce chvěje se kvítí.
Publikoval(a): ChangeLee, 24.11.2013
Přečteno (94x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti