Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Průsvitný den

Průsvitný den

Snad pokládáš hlavu trochu na stranu,
jako objetí řeky kdesi v Číně,
aby příval mých pohledů
o kousek poponesl své břímě.

A teď v tichu sama sobě odpovídám,
proč nepoznaní lidé v mžiku mizejí
a neposedí s čajem v mých očích
zbaveni iluzí a idejí.

Však v blaženém úkrytu dětství,
hýčkám si chvějivé přání,
že zatímco s půlnocí usínám,
tvé tělo se nade mnou měkce sklání.
Publikoval(a): Lugilla, 23.11.2013
Přečteno (450x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Kytka62, děda včela, Jin&Jang, Formis

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti