Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Za oknem déšť

Za oknem déšť

Henriette Básně » Smutné

Anotace: Zhudebněnou najdete na: http://www.youtube.com/watch?v=z8Z6SX7QNI0 :-)

Za oknem déšť a v šeďi mraků
ponořená je nálada má.
Kapkami stéká do kaluží,
slzami víčka zamlží.

Nebe dávno nezáří mi,
noc se snesla na mě.
Netvor smutek uzavřel mou
mysl ve své tlamě.
Bledý svit úplňku pohltily mraky,
nad mou tváří nezazáří,
oklamal taky...

Za tou šedí tam za obzorem
dojít se dá k úpatí
u pohoří, kde barvy hrají,
do dáli sálá nadějí.

Za oknem déšť a v šedi mraků
paprsek prosvítá.
Vysouší stébla, stráně hladí,
barvu do tváří navrací.
Publikoval(a): Henriette, 21.11.2013
Přečteno (136x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Last

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti