Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Spi sladce, lásko!

Spi sladce, lásko!

Zvony už bijí půlnoc,
prosím tě Bože, prosím o pomoc!
Zvony už bijí půlnoc,
já mám být doma, už hluboká je noc.

Kostelem otřásají nářky zvonů,
mé srdce touží jíti domů.
Pocit neblahý, zlé tušení.
Něco se stane, slyším větru úpění.

Mé nohy drásají trny růží,
procházím hřbitovem, náhrobky potažené z mechu kůží.
Vůně strachu všude kolem,
ve mně prázdno, srdce mi však žhne horkem.

Nohy zmučené nesou mě dál,
v téhle zemi spočívá mé duše král.
Vězní mé srdce ve své moci,
odejdu jen díky Boží pomoci.

Spí a nikdy nevstane,
ten, jenž mi slíbil, že se mnou navždy zůstane.
Loučím se s tebou, lásko,
mé srdce už ti nepatří!
Odpusť, lásko. V nebi tě zas jednou spatřím.
Spi sladce, lásko!
Nikdy na tebe nezapomenu ... lásko ...
Publikoval(a): ChangeLee, 21.11.2013
Přečteno (147x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hvězdář

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 06:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti