Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Listopadové dny

Listopadové dny

Marci-Tami Básně » ?nezařazené?

Anotace: poslední listopadové dny....zima se blíží mílovými kroky

Podzim otevřel bránu.
Neposedné kapky deště soutěží,
která bude první na zemi.

Popohání je studený vítr,
netrpělivě čekající
na příležitost vymést zákoutí
a rozvířit popadané listí.

Temná mračna se protáhla na oblohu
v jednom šiku vytvořila souvislou hradbu.

Za nimi nesměle vykukuje slunce
a snaží se svými paprsky
trochu zahřát studenou zem.

Mlha ještě podřimuje,
svůj závoj ráno rozprostře
a spolu s mrazíkem
zatančí nad travou alotrie.

Chlad dostává se pod kůži.
Jinovatka sedá na růži,
ve studeném dechu
uzavřela její vůni i barvu.

Smutním a očima hledám
hřejivý paprsek slunce.
Barevnost stromů zmizela.

První sněhové vločky
padly mi na víčka.
Publikoval(a): Marci-Tami, 21.11.2013
Přečteno (111x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Cecilka, Last, Marcone, děda včela, a1ička, modrá

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti