Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Proč?

Proč?

Wracker Básně » Smutné

Anotace: Bezmocná báseň

proč žít ve světě plném zla?
kulka mi hlavou proletla
proč žit ve světě bez morálky?
stát vzpřímeně uprostřed války
proč žit ve světě kde vládne špatná víra?
oprátka mi krk už pevně svírá
proč žit tu ve stínu nechat sebou mávat?
raději na koleje si lehnout a nevstávat
proč dívat se jak lidi trpí?
a proč nemohu jim pomoci?
ten stav úplné bezmoci:
když ruce máš od popelu
své drahé mrtvé lásky
pak světla na konci tunelu
vlak rozcuchá ti vlásky
nebo mít kolem nohou opasky?
do vody hodit kovadlinu
tiše klesat pod hladinu
před sebou jen jednu vidinu
vidět krvácet svojí rodinu
ten pocit strašné bezmoci
co způsobují lidé u moci
ti vyžraní lidé s plnými břichy
co nadutě stojí plní pýchy
naproti člověku bez jídla
místo hození koruny ho bičují a nutí dřít
aby sami se mohli mít
mít velké auto krasný dům
to ale není žádný um...
Publikoval(a): Wracker, 17.11.2013
Přečteno (277x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Huhlinka, Hvězdář

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 06:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti