Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Útěk do neznáma

Útěk do neznáma

brazzill Básně » o Životě

Anotace: Někdy nezbyde člověku nic jiného než utéct do jiné země, aby se schoval před zlomeným srdcem!!!Útěch od bolesti jenž láska přináší!!

V úzkostných pohledech,
hledání zázraku ve změne podmínek,
v prosících polohách sedíc v kleku,
deštivým dnem jenž nutí mě k breku,

vyhostěna z rodných míst, míst stárnutí,
čekajíc v pokleku na přijíždící pomoc,
schozená z nebeských výšin což nemá pojetí,
utěkem což je naděj, obrovká všemoc.

zlomená, zklamaná, zničená, útěkem řešíc,
při úplňku, když mění se měsíc,
odvleklá z přitomných denních zvyků,
stejně jak nemajíc na výběr při změně vodních toků.

klečící, vydechujíc škodlivý dým,
jež rozprášen jest , v oblacích tvaruje splín,
černošedé nebe, stále plačící víc a více,
odměnou za jeho klid a chuť, daruji plýce.

čekajíc na odvoz, z jehož možností je nový zrod,
čekajíc v pokleku, když plačící jsou nebesa,
mému srdci přišla by pomoc vhod,
do nové země svezena, být do ní nelicky vhozena.

útěkem od přítomna něčeho,
co mi srdce z těla vyrvalo,
odchodem od nevydařeného budoucího času,
v zemi kde nezle uslyšet tón tvého hlasu.

zoufajíc znovu po žití,
řešíc odchodem z tvého bytí,
nemocná nevylečitelnou starostí,
hledajíc nový lék, jenž vyléčí mou sbírku bolestí.

útíkajíc, nebo nemohoucno žíti dále?
v mých pamětech uvidím tě stále?
slyšíc motor jenž uvadí mě do pohybu,
naco čekajíc?je to doba odlivu.

vdálená od místa kde v pokleku zmáčelo mě nebe,
čekajíc na pomoc, což v překladu znamená odjet co nejdál,
otáčíc hlavu, jesti neuvidím v dálce čí blízku tebe,
zklamaná naposled, opěvněná zdí, tys ten co tuhle bitvu vyhrál, já tím kdo jí dohrál.

útěk, to jedinné což záchranou mi bylo před smrtí,
zde bych neodolala a podlehla v tvému dobití.
A zas a stále výsměch bys mi darem do srdce vložil,
mé srmrti by ses za krátkou chvíly dožil!!

v odvrácené straně měsíce,
v banalitních útrobách vidět tě smějíce,
zahnána v koutě nemohoucí se bránit,
musela jsem začít sebe chránit!

V laskavém přijetí,
v přinosném dojetí,
na odvleklé straně daleko od tebe,
zde začátek nového života, dárkem jest jen pro sebe!!!!

Navždy sbohem, jinak jsem nemohla!!
Publikoval(a): brazzill, 16.11.2013
Přečteno (192x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MartyH.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti