Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Nebude se zlobit?

**Nebude se zlobit?

Květka Š. Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: ..a proč,ještě má chvilku čas..

~A co ty,zimo~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nebude se zima zlobit
když na Martina měla bíle
aspoň trochu zdobit
i letos ji bílý kůň zklamal
jen prý někde vysoko
se prohnal.

Zima povídala…
prý si klidně ještě počká
ten kdo čeká ten se dočká.
To prý nám zastudí nos a uši
zabarví tváře do červena
a řekne,vám to ale sluší
/přísahám,na moji zimní duši/
sněhové vločky si sama dělá
na to je paní zima skvělá,
koně ty potom pošle do stáje
na starý gramofon jim zahraje
písničku o tom jak sněží
jak ten bílý sníh padá do věží
kostelíka na návsi
a jak se v tom sněhu honí psi
a na zamrzlé vodní hladině
sedí dva lední medvědi
…štípni mě...
/au/
vždyť já si tady píšu pohádky
dědeček dělá ze sněhu hromádky
a my mu hned jdeme pomáhat
pár sněhuláků si uplácat,
na hlavu jim dáme staré nádobí
a ať se na nás nezlobí
tak místo očí rumové pralinky
do ruky flašku od kmínky
a úsměv od ucha k uchu
raz,dva a tři
tak milá paní zimo,
ještě přidej trochu sněhu.
A nešetři.

Na tu vločku jazyk vypláznu
normálně ji zblajznu
přesně tak jak ta holka malá

..teď jsem se rozesmála..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 15.11.2013
Přečteno (392x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., Linzerka, a1ička, děda včela, Kytka62, Robin Marnoli

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 19:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti