Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zamyšlení

Zamyšlení

Snažme se někdy zamyslet,
né však na dlouhou chvíli.
Nesmíme na smutek pomyslet,
mějme v duši více síly.

Když pláč nepřejde celou noc,
o lepším životě sníme,
snad nechcem od světa moc,
ačkoli nevíme či víme.

Ač vám příjde jakoby jste se celou věčnost znali,
i přesto zklamání příjde, u srdce bolí a píchá.
Za toho druhého i život dali,
jen ať on neumírá, žije a dýchá.

Důvěra vadne, jak bez vody kvítí,
když vztah je jak bouřlivý den.
A přesto venku slunce svítí,
zbývá jen kapka naděje jen.

Zda-li to má cenu, se sebe ptáme,
zda-li druhou šanci opět tomu dáme,
a přes to všechno se tolik rádi máme.
Publikoval(a): Járuš, 8.11.2013
Přečteno (213x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Brazzillka, Huhlinka, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti