Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nadechni se

Nadechni se

Belly Básně » o Štěstí, neštěstí

Anotace: Báseň o tom, že každá špatná věc nám něco dá. A také o tom, že se musíme nadechnout, porazit zlé pocity a jít dál.

Zavřels oči a chceš spát,
přesto přemýšlíš,
že něco ti to mohlo dát.

Každá kapitola, zranění,
víš,
pochopit je umění.

Pověz, jak se cítíš právě teď?
Jakoby byl stínem celý svět?
Jakoby lana všech lodí,
byla obmotaná na tvé hrudi?

A že dusí tě, povídáš?
Dál už to vše uhlídáš.

Nadechni se,
přetni lana silou svou,
pokračuj dál,
ať světlem či tmou.

Slyšíš, jak přichází štěstí?
Možná v kapsách už ti chřestí.

Nepusť ho,
i když děravé kapsy budeš mít,
vezmi radši niť,
a nauč se rukou svojí šít.
Publikoval(a): Belly, 7.11.2013
Přečteno (728x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GAIA77

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti