2. listopad
2. listopad
Když prší
a jsou dušičky
je to jakoby nebe plakalo
za zesnulé
co dávno byly rozprášeni
v urnovém háji
nebo je navždy pohltila matička zem
a lidé v dlouhých kabátech
s deštníky a věnci
rozmlouvají s urnami a náhrobky
tiše
a pak odejdou
domů
do hospod
za milenci
s pocitem odbyté povinnosti
co je čeká zase až příští rok
Publikoval(a):
Rezavá plechovka, 2.11.2013