Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Toužení

Toužení

příšeří Básně » o Lásce

Anotace: Mnoho lidí touží po lásce, málokdo ji nalézá.

Toužení

Koupil bych si kilo lásky,
však nevím zda je k prodeji.
Tu lásku navlékal bych na provázky
a věšel tam, kde dívky chodějí.

Koupil bych sto růží,
které tolik rády ženy mají.
Rozdával bych je na ulici
a čekal na úsměv a pohlazení,
na třpyt v jejich očích,
z nichž mohu číst a žít,
z nichž se mi hlava točí.

Plyšového medvídka,
nosím v kapse pro štěstí.
Marně však v dívčích očích
hledám to správné souhvězdí.

Snad jednou,
až se v noci budu dívat z okna,
spadne mi z nebe hvězdička.
Nemusí být nejkrásnější,
mě stačí jedna maličká.
Publikoval(a): příšeří, 1.11.2013
Přečteno (385x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 19:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti