Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Věštba

Věštba

Marci-Tami Básně » ?nezařazené?

Anotace: Život nám do cesty staví různé překážky, někdo se s nimi vyrovná a někdo se uchyluje k věštbě a čeká, že se vše vyřeší samo.

Někdy se to stane,
že nás nic netěší.
Náš život plyne
a nic se neřeší.

Tak žehráme na bytí,
proč máme smůlu.
Rady známých roztáčí osudí,
stojíme u smutného kůlu.

Kartářka karty vyloží,
vědma hádá z lógru.
Kyvadlo roztočí,
koule zahalená v modru.

Věštění z ruky,
motání virgule.
Na duši suky,
mlhavé závoje.

Věštba dokonána,
pryč bude zlo.
Peněženka prázdná
a nám je mdlo.

Stojí to za to?
Publikoval(a): Marci-Tami, 24.10.2013
Přečteno (111x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Linzerka, Květka Š., střelkyně1, Formis, Psavec, děda včela, modrá, Kytka62

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti