Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pochmurně politická

Pochmurně politická

AlexisRegen Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Díky těm všem politickým spotům...

Pějeme hymnu hrdě a vzpřímeně
stojíme pod vlajkou drženou králem
však ten král zpívá falešně, studeně
chorál náš obrovský zní velkým sálem

slepí a hluší ke vlajce vzhlížíme
z ní stéká krev až ke dlani krále
chceme být mláceni falešným režimem
zbožštil nám pán, ovcemi chválen

rudá krev zalévá zemi ač pomalu
zalévá semeno zloby a strachu
náš stát si zaslouží obrovskou pochvalu
jen z vůle občanů dosáhne krachu

Že krev je naše, toho nehledíme
kat pouští žilou neviděn rozumem
říkáme bláhově, že přeci nespíme
řízeni zloději, řízeni útlumem
Publikoval(a): AlexisRegen, 21.10.2013
Přečteno (135x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: beautiful2903, Fortein, NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti