Vzpomínková
Vzpomínková
Anotace: ...malé podzimní vzpomínání na doby dávno minulé, na vše tak prosté, obyčejné, co jen tak znovu nebude...
Z koupelny krásně voní dřevo,
jak pod vodu jsi zatopila,
však jsem ti také pracně směla
z polínek třísky naštípat...
Obrovskou duchnu pruhovanou
jsi venku chvíli provzdušnila,
těším se na tu koupel,
i na to, jak si pod peřinou
budeme potmě povídat...
* o dušičkách a svátku ticha
* o světýlkách a strašení
* o dětství, jaké ty jsi měla
* a o podzimním smutnění
* o těšení se na Vánoce
* a o sušení oříšků...
Příběhy stokrát vyprávěné
zas slyším,
v mysli babičku...
Publikoval(a):
Cecilka, 18.10.2013