Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vojákův osud

Vojákův osud

AlexisRegen Básně » ?nezařazené?

Anotace: Jednou jsem si do sluchátek pustila pochmurnou melodii a za oknem jsem uviděla padající list. Vzala jsem propisku a psala. Myslím, že je to se skromností řečeno báseň, která vznikla z náhlého a kdo ví odkud příchozího popudu.

čerstvá zima, listí spadané
vítr objímá holé stromy
světlo denní, šťastní krajané
sněhu se dočkají staré domy

ptáčků píseň, děti se smějí
rty tvé poklidné dýchají mělce
kráčíš po cestě, v jeho šlépějích
osud určený, osud střelce

tady před roky na počátku zimy
kráčely nohy tvého otce
stále zde straší strašné stíny
utíkal tobě ke své jednotce

kráčely tam, však zpátky již ne
nikdy již nespatřil syna svého
toho zimního, chladného dne
známého, dávného a zlého

tak jdi za osudem vojákův synu
dcera tvá maličká sirotou bude
na začátku zimy neslavně zhynul
vzpomínka na tátu holčičce zbude
Publikoval(a): AlexisRegen, 17.10.2013
Přečteno (61x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Formis, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti