Polední čaj
Polední čaj
Třikrát jsem Tě zapřel má milá
V nejhlubším zákoutí starého bazaru
anonymní tulák
v temné sklence vyplavuje pouštní prach
oddělený od nesrozumitelného zmatku kolem
vetkaný mezi hrubé siluety postav
z nomádského koberce na kterém sedí
Po tenkých vlásečnicích
touha do klína odkapává
Důvěrná myšlenka se zaleskne
jak ještěrka na zčernalém portálu
nedosněná
tolik žádoucí a tak vzdálená
láme se v poledním horku
a bazar se prázdní
Než cvrčci zamřížují večer
než se horké rty měsíčné noci
svlaží mým spánkem
zapřu Tě počtvrté
Publikoval(a):
qala, 14.10.2013