Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sám sobě osudem

Sám sobě osudem

Marci-Tami Básně » o Životě

Anotace: Říká se , že každý má svůj osud předem dán. Ale jsme to my, kteří si ho svým jednání přetváříme.

Za oponou smutku,
svlékáš samolibost.
Za zástěnou skutku,
skrýváš rozpolcenost.

Slzy trpkosti smočily tvář,
víš jak chutná lhostejnost.
Marně prohlížíš snář,
odměna za ulhanost.

Popel na hlavu si sypeš,
zbytečný to akt.
Po lásce dupeš,
ďábelský to pakt.

Štěstí s neštěstím se snoubí,
zlé k zlému sedá.
Bezmocnost si cestu hloubí,
dobro se těžce hledá.

Zoufáš si …………….
Publikoval(a): Marci-Tami, 10.10.2013
Přečteno (225x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GAIA77, Linzerka, modrá, děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti