Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vteřina

Vteřina

Gabriss Básně » ?nezařazené?

Anotace: Krátká básnička. Není to mé nejlepší dílo, vím, že je tam dost chyb, ale chybami se člověk učí :))

I hloupá vteřina, je kousek života,
Pořádně poslouchej, co ti svět šepotá.
I hloupá vteřina dokáže zázraky,
Pořádně poslouchej, uslyšíš náznaky.

Náznaky bolesti, náznaky lásky,
Vítr si hraje s dětskými vlásky.
Náznaky smutku, náznaky štěstí,
Vítr ti posílá pár nových zvěstí.

Pár zvěstí o tom, že máš to nadání,
Využít vteřinu co všichni se jí bojí,
Co bolest tvou zahání,
Co myšlenky tvé spojí.

Až ti jednou někdo bude závidět,
ukaž mu ty vteřiny, kterými sis vybudoval svět.
Možná pak pochopí, co sis vybojoval
a dá ti uznání, které jsi tak potřeboval.
Publikoval(a): Gabriss, 9.10.2013
Přečteno (76x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: střelkyně1, Marci-Tami, Formis, Kytka62

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti