Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Barevný strom

Barevný strom

Lugilla Básně » o Přírodě

Anotace: dojem zachycený cestou domů...

Uprostřed otlučených panelů
v průzorech mezi křivými prsty
ubývá zeleně a hnědé spáleniště
sype se z dlaní usínajících mrzáků.

A v náhle objeveném prostoru
strom jako oáza polotajných snů
bez nářků sanitek, bez šustotu dětských bot
neurčitý dotek ke kůře přikládám.

Ubývá zeleně, pozvolna,
roztřepené za sklem projíždějících aut,
na prchavou chvíli na oblohu promítám
svůj barevný strom.
Publikoval(a): Lugilla, 8.10.2013
Přečteno (732x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Scotland, Marcone, qala, Marci-Tami, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 13:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti