Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Noční chodec

Noční chodec

Na širokých cestách
i na kamenných chodnících
přes mosty na řekách
i v zapadlých ulicích.
____________

V šeru města kráčím pouze
stíny přejí duši klid
kroky vedu líně - dlouze
nevhod přišel luny svit.

Laskám botou štěrk a prach
stěny hladím pohledem
v těchto městských krajinách
život přijímám s nadhledem.

Jsem sic sám a přece blažen
v roztrhaném hávu sivém
obzor přede mnou je dlážděn
do ulic hledím s obdivem.

Takový je úděl můj
kráčet v temnotách
před sluncem uhnu - stůj co stůj
žiji v bažinách.
Publikoval(a): Averzus, 3.10.2013
Přečteno (151x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: KlasickýOdpad, NikitaNikaT., Easy Rider

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 05:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti