Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nový vládce

Nový vládce

Marci-Tami Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Ať je teplo nebo mráz, to dobré nezmizí z nás :-)

Vládce léta podzimu se vzdal,
královské žezlo bez boje mu dal.
Vše kolem se rozechvělo,
ještě trochu tepla by to chtělo.

Podzim pod šedý vous se pousmál,
teď tady budu já ten král.
Jízdu černých mraků pozvednu,
chladným větrem hřívy nadzvednu.

*************
Zbytky úrody dosbíráme,
letní hadříky ukládáme.
Oblékneme teplé svetýrky
a nazujeme gumové holínky.

Čaje uvaříme z bylinek,
do kamen dáme pár polínek.
Fotky z dovolených prohlídneme
podzimu se zasmějeme.

Žádné chmury, žádné vády,
příjmem klidně dobu vlády.
Ještě není Slunci konec,
opět zazvoní na zlatý zvonec.
Publikoval(a): Marci-Tami, 3.10.2013
Přečteno (520x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Cecilka, děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 18:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti