Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hledání

Hledání

Nevíš, kde hledat tu, kterou hledáš.
Vím, že důvod k politování mi dáš.
U mě najdeš klíč,
když se zamyslíš.
Hádanku dám ti,
doufám, že ji rozluštíš.
Bude tam,
kde sklo světlu brání ven.
Tam,
kde každý večer končí den.
Nepozná tě, až ji uvidíš.
Zopakuje ti to, co už dlouho víš.
Nepamatuje si ani jediný den.
Myslí si, že jí vlastní duch uletěl.
Najdeš - li ho a přineseš - li jí ho zpět.
Nechováš - li se jako Kazisvět.
Prokáže ti něco,
co se dobře nedá.
Lásku,
která se moc těžko hledá.
Ve stínech,
kam i ďábel bojí se vkročit hledej.
V temném rohu,
ve kterém všechny odlétlé duše kazí svět.
Budeš muset složit jemné verše z vět.
Pozor při té cestě dávej!
Možná ti tam řeknou hádej!
Jakmile se totiž otočíš,
životem odpykáš svůj hřích.
Jestli - že se zpět ze strasti plné cesty vrátíš,
pochopíš, že nic za darmo v životě není a přání,
které máš se ti okamžitě splní...
Publikoval(a): 722186888, 28.9.2013
Přečteno (71x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 23:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti