Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pomalé tlení jednoho z lidí

Pomalé tlení jednoho z lidí

Když už se sloupaly

veškeré barevné tapety na stěnách



usínala schoulená

na zasmrádlém koberci

nebo na zemi



neumývala ani zšedlá okna

a žila jen za černými zaclonami

které měly krajky i z pavoučích sítí



zima a chlad

vypli topení



rádio dávno přestalo hrát

a nezbyly peníze na nový



tak sirkama bubnovala do konzerv

s nimiž se dělila

s myší Beátou



a na sloupané etikety

si psala

jak je vše nefér

a život krutý



v zapařeném a zatuchlém bytě

prožívala vždy svou toxiku



vyvolanou růžovou září

zeleně jedovatým blikáním neonových podniků



řezala se do předloktí

v bouřlivých večerech



dej si Bacha na gramofon

co jednoho dne přinesl zhrzený amant tvůj

než si mu věnovala děravý pelech



žít zde až do skonání

a pak se odtud odebrat k nebesům



nenápadně

v uších šelest

že nikdo pro tebe nevzdechnul
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 15.9.2013
Přečteno (53x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mochomůrka, Formis, Lugilla, Poutníček, Robin Marnoli, Jeannetta

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti