Podél řeky Šiwazor
Podél řeky Šiwazor
Slunce bolí už od rána
jako zanícené oko
Milosrdného a Slitovného
Procházíme volně
rovinou bez konce
mezi trním stády a psy
Vysocí muži jdou nám vstříc
s váhavým úsměvem
a při vší té vlídnosti
pod tíhou dědičných křivd
pod bolavým sluncem
jsou ostražití
jak hadi co se svlékají
v tavícím se prachu
na konci svých klikatých cest
Publikoval(a):
qala, 15.9.2013