Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Babí léto

Babí léto

Pomalu žloutne na stromech listí,
slunečního svitu ubývá.
Deštivé mraky nebe hostí,
chladných dnů přibývá.

Krajinu halí závoj z mlhy,
při ranním probouzení.
Kopce mají barvu duhy,
po deštivém roztoužení.

Z mlžného oparu slunce se dere,
ještě na sebe poslední sílu bere.
Zahřívá vše kolem sebe,
modré je dnešní nebe.

Polétavý pavouček mě zdraví,
dnešek je letně hravý.
Na rameno se mi posadil,
„Jsem babí léto" se představil.
Publikoval(a): Marci-Tami, 30.8.2013
Přečteno (1295x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, Cecilka, děda včela, Robin Marnoli, Formis, Lugilla

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 13:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti