Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pirátská balada

Pirátská balada

Poutníček Básně » Balady, romance

Anotace: Původně písnička kamarádům.

Hospodo, otvírej,
Dnes se chcem smát,
Chceme pít, tancovat,
Jak psi se rvát!
Hospodo, korbele,
Vítr chce vát,
Když děti moří
Začínaj řvát.

Nemáme slzy, jen slanou vodu,
Víno v nás koluje namísto krve.
Dýcháme bouři a pijem svobodu,
Každý hlt hustší a sladší než prve.

Hospodo, nalejvej,
Dneska chcem pít,
Zítra se budeme
Do krve bít.
Zítra jak dneska
A dneska jak včír,
Žijeme válkou
A neznáme mír.

Neznáme útrapy, jen touhu žít,
Každý by chtěl to, co nemůže mít.
Neznáme lidi, ale známe sebe,
Lůžkem nám oceán a střechou nebe.

Hospodo, zahraj nám,
Ať plujem snáz,
Zítra jak včera,
Sejdem se zas.
Tak bratři, s písničkou
Do boje jdem,
Se štítem, na štítu,
Pak se sejdem.

Nemáme slzy a nemáme krev,
Nocí se rozléhá vichřice řev.
Ze sna se převal ve vlastním hrobě,
Vyčkávej, bratře, už jdeme k tobě.
Publikoval(a): Poutníček, 17.8.2013
Přečteno (321x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marci-Tami, Formis, Retor

Spodek

Stránka generována 18.10.2024 11:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti