Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ona

Ona

T.z.M. Básně » ?nezařazené?

Anotace: :)kdo jo?

.

.

.

Přežívající v nitru, přežívající pořád
brzdím snahu vyklíčit, nezvratný má důkaz…

poznám její tvář
poznám její chuť
poznám její účinek
asi za to, mám dluh…


Pokouší se převést, odvádět pozornost
ve vzpomínkách zarytá, jak odysea na drzost…
nechci víc, most přejít, mobilizuji síly
vím, protože bych rád, přes něj kráčel dál….
dobře vím, že nemůžu, nikam totiž nevede…
však lákavá je nabídka k utkání s medvědem…


slyším vít vlky, na celistvost kružnice…
a ty zbytky lidskosti, pomačká do krabice…
a tak jeden vyhrává a druhý v boji selže…
třetí, třikrát prohrává, si na počtvrté zalže…

ve zkratce, počítají zářezy, ve dne v tahu měsíce
jak otočí se lůna, ještě vynásobí roky…
bloudí vlasy pralesem a jednou tam zas vleze….
za divokým mamutem, sleze z vleku touhy ….

ještě párkrát odcházel, prodloužil si cíl…
jednou najde pravdu a nevrátí se k ní….
jsou to pochybnosti jen, na kterých se veze
svatbu s peklem neodmítej, vždyť, sám sobě si vězen….


.

.

.
Publikoval(a): T.z.M., 16.8.2013
Přečteno (83x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 20:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti