Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Šeptám ti

Šeptám ti

Cecilka Básně » o Přírodě

Anotace: ...když bílá bříza větve rozšumí...

Šeptám ti o sobě,
všechno to, co cítím zakořeněná v zemi,
kolik vody mi pod nohama protéká
a kolikrát jsem viděla měsíc v úplňku…

Šeptám ti o sobě,
o severních větrech, co mne míjely,
o slunci probouzejícím mou jarní touhu
a o zelených listech plných nadějí…

Šeptám ti o sobě,
o rozverném tanci sněhových vloček,
které chladily mé vyhublé větve,
i o jemném lechtání křídel motýlů…

A cítím, jak hladíš mou bělostnou kůru,
hebkou, pevnou a voňavou…
vím, že slyšíš,
vnímáš
můj šepot,
přání a touhy,
radost a něhu…

A můj úsměv je tvým úsměvem,
člověče…
Publikoval(a): Cecilka, 13.8.2013
Přečteno (385x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Robin Marnoli, donne, děda včela, Doradolanska, Retor, Easy Rider, Marcone

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 13:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti