Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Budoucnost je však stále otevřena

Budoucnost je však stále otevřena

Sny
budí mě do noční můry přítomné reality
z hrobů vstávající umrlci
bijí bíle strupatými dlaněmi
na dveře k mému pokoji

mám průhledné šedivé zdi
a vidím
jak tančí tanec
věštící
můj blízký odchod s nimi

stanu se
mrtvou přeživší
co bude kráčet ulicemi
bez nápadů
bez emocí

nohy nechám kráčet po chodníku
na kterém ještě teď
v posledních chvílích
lelkují múzy
ztřeštěné moje nápady

oddělující mě
od těch zlých - druhých
snaží se mi vyrvat svědomí
které pomalu přemění se v prach

být bezpáteřním netvorem let budoucích
byť s odporem
dostanu do vínku
touhy a sny o hippie a punku
pohřbím hluboko pod zem

a čert ví
zda někdy ještě utrousím vzpomínku
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 10.8.2013
Přečteno (45x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: bera, Retor

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti