Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kapky deště

Kapky deště

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak... pro radost.

Poslouchám jak prší z rána,
sluníčko též svítí dnes,
na obloze září duha,
je to brána do nebes.

Kapky deště všechno smyjí,
prach i bláto s jistotou,
příroda se zazelená,
zase září čistotou.

Kapky deště tiše šumí,
jako v lese větříček,
louky samý květ jsou,
a té vůně – z kytiček.

Lidé se zas usmívají,
zahodili všední stesk,
když se spolu setkávají,
na poli i ve městech.

Kapky deště šumí tiše,
všade radost veliká,
jako když nám u kolébky,
zazpívala maminka.
Publikoval(a): děda včela, 9.8.2013
Přečteno (797x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mochomůrka, Retor, Marcone, GAIA77, Cecilka, Kytka62

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 13:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti