Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Oči a sen

Oči a sen

Oči a sen


Padala hvězda,
když u okna jsem stála,
a noční vítr vál –
krásný sen mi hrál.

Na kometě stoupala jsem,
když opouštěla jsem zem,
a sáhla jsem si na nebe –
myslela jsem na tebe.

Zamhouřila jsem oči,
když právě plula jsem oblohou,
vtom oči mé se otevřely.
Jak zvláštní – už však nesnily.

U okna jsem stála,
když má šťastná hvězda tála.
Vítr noční šeptl mi do ucha,
že nechce, bych více plakala.

Zavřela jsem svůj svět,
když celé město dávno spalo.
Mé srdce zas čisté se zdálo
a sen neodešel, nezmizel.

Má šťastná hvězda, ano, byla to ona,
a tak vím, že splní se všechna přání –
noční vítr odvál pryč strach i beznaděj –
život je nádherný. Jen někdy klame zdání.
Publikoval(a): Kateřina Svobodová, 8.8.2013
Přečteno (82x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 22:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti