chladné otisky dní
chladné otisky dní
Zažloutla stránka. V kameni mažu pár slov.
Vdechuji verše a obláčky se klikatí
tak snad zítra dočkám se pohlazení.
Rozhořelá svíce doutná časem.
Bojím se, že brzy lyriku vytěsní
průmyslově vyráběná láska
a vůbec, že vysajeme všechna velká slova
z kterých zbudou jen bubliny
rozbíjející se o nehet.
Jednou si koupím velká andělská křídla.
V nich budu proplouvat po náměstí
a zhášet úlomky měsíce na parapetech.
Publikoval(a):
Lugilla, 4.8.2013