Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Propast

Propast

Jsi temná propast, na jejíž dno
Nikdo nedohlédne.
Do tvého lůna nepronikne
Ani paprsek slunce.

Jsi propast, ve které nemůže
Nikdo a nic žít.
Jsi propast, magická a tajemná
A stěny tvé, lety rozpukané,
Odpuzují svým chladem
Každičký cit.

A vzduch, zatuchlý až jedovatý
Zahubí každého, kdo chce do tebe
Nahlédnou.
Existuješ snad již milióny let
Bůh ví,
Tak stará a zahořklá –
PLÁČEŠ.
Publikoval(a): snílek z Olomouce, 1.8.2013
Přečteno (202x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 22:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti