U nohou mi vyrostl strom
U nohou mi vyrostl strom
Anotace: vzpomínky z dětství...
Tam, kde jsem kdysi sbírala kaštany,
zbylo jen mnoho stříšek z novin,
pomrzlý trávník, Mám tě rád a tajemství,
pár trojek v písance.
Procházím se mezi listím
a zakopávám o snítky cesmíny,
krůček a školní oběd v bobulkách
sype se mi roztržitě z dlaní.
Podívej se, támhle za plotem
je křížek a pohřbená dřívka z houpačky,
dvě skleněné kuličky tu hoch vztekle odhodil,
sebrala jsem je a zasadila do důlku
a u nohou mi vyrostl strom…
Publikoval(a):
Lugilla, 31.7.2013