Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Krajina plná hovad

Krajina plná hovad

Averzus Básně » Smutné

Anotace: S lidmi je těžké žít...

Jít městem a neotáčet se
občas zaslechnout nicotný smích hlupáků
- nenaučili se správně používat zrcadel
těchto i dalších je mi ze srdce líto
- líto zbytečně využitého vzduchu a prostoru.

Proč ulice raději nepohltí jejich tupá těla
- která jsou zcela bez fantazie
a nestane se opuštěným místem?
To je to, co bych si skutečně přál
- zmizel bych také? Zajisté ano
- ale za tuto cenu bych vykoupil tisíce špatných nálad.

Nepohlížím jako Jiní na nebe
je to fatální ztráta zbytečného času
- jenž stejně nelze ukrást
raději počítám kamínky zaryté v asfaltu
- to v nich vidím pravou něhu
chrání mě před veskrze nezbytnou urážkou
- vedenou z úst lidstva.

Proč už se nikdo nesměje štěstí?
Je tohle skutečný konec?!
Určitě ne, tohle už zde bylo...mnohokrát.
Publikoval(a): Averzus, 29.7.2013
Přečteno (97x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Retor

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 05:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti