Večer
Večer
Takový večer ještě nikdy nebyl
Roste jako muezín tápající vzhůru
lapající po dechu v tekutém vedru
Křik rorýsů
zavírá oblohu naprázdno
jak rozbité zdrhovadlo
a v tiché sakristii
v obláčcích průvanu
pavouci pořád ještě spí
v zátulcích umučeného těla
Takový večer
rudě unaveného prachu
na sandálech na srdci
děsivý klid červánků
takový večer
je už naposled
je vždycky poprvé
Publikoval(a):
qala, 26.7.2013