válka
válka
Anotace: historie se opakuje ...byť v jiných rozměrech a různých definicích, ale příčina i důsledek se mnohdy nemění.
obepnul přezkou
hábit do boje
svou ženu hezkou
políbil ve stoje
a odešel.
Válka k nám zase přišla
v těchto zlých časech
na Bílou horu výšlap
byl důvod pro spěch
protože,
bojovat za víru
to není hřích
chyť si svou Valkýru
život prchne na kopích
Říma i vlastních.
Za to stálo by umřít,
nebál se a hrdinně
držel sobě meč a štít
ta cháska u Ruzyně
krev chce pít.
Čekala žena svého muže
čekala ...
Publikoval(a):
Marcone, 20.7.2013