Touha po lucerně
Touha po lucerně
V cihlových ulicích
zabydlel se stín
bloudil do příbytku lidí
vpíjel se do ohluchlých zdí
...
Padal soumrakem
při meluzíny kvílení
za deště činil louže inkoustovými
byl v půdě
v betonu
v podlahách
v lidských duších
mezi dalšími splíny
...
jetel, sedmikrásky
nahradily
ebenové kopretiny
...
havran krákal v osamění
a prosil
o teplé lucerny svit
Publikoval(a):
Rezavá plechovka, 19.7.2013